Hoe gebruik en bewaar je een shampoo bar?

Gepubliceerd op 9 januari 2024 om 20:00

Het lijkt wel een zeep, maar het is in alle opzichten een shampoo! Laten we samen leren hoe we het het beste op het haar kunnen aanbrengenen hoe we het in de loop van de tijd kunnen bewaren

Je hebt vast wel eens gehoord van vaste shampoo;  je vindt het in een compact formaat, dat erg lijkt op handzeep en om die reden wordt het in het Engels ook wel shampoo bar genoemd. Maar in alle opzichten is het een shampoo!

Als het de eerste keer is dat je het probeert, vraag je je misschien af waarin het verschilt van een vloeibare shampoo, of vraag je je gewoon af hoe het gebruikt wordt. Laten we samen ontdekken hoe je een shampoo bar op je haar aanbrengt en hoe je het beter kunt bewaren zodat het langer meegaat en verspilling wordt voorkomen.

Shampoobar, dit is hoe het gebruikt wordt

  1. Maak de vaste shampoonat met water en wrijf het tussen je handen om een zacht,romig schuimte creëren.
  2. Breng het schuim aan op nat haar en masseertot het gelijkmatig is verdeeld. Het gevoel kan een beetje anders zijn dan bij traditionele vloeibare shampoos, maar het schuim is rijk en zacht.
  3. Wij raden aan de shampoo op je handen aan te brengen en niet direct op je hoofdhuid, omdat het op deze manier mogelijk is de juiste hoeveelheid shampoo voor je haar te doseren, verspilling te voorkomen en het zeepblok langer houdbaar te maken.
  4. Spoel grondig uit en herhaal indien nodig.
  5. Ga verder met je favoriete conditioner en styling. Na het drogen heb je haar dat zacht en helder is als altijd.

Bewaar de shampoo bar en voorkom verspilling

Het bewaren van de shampoo bar is heel eenvoudig, zowel thuis als op reis!

  1. Water is een zeer belangrijke hulpbron! Vergeet niet de douchekraan dicht te draaien als je de vaste shampoo aanbrengt.
  2. Na gebruik van je shampoo bar, spoel je het goed af om schuim en haarresten te verwijderen. Op deze manier gaat hij langer mee.
  3. Als je thuis bent, plaats de shampoo bar dan terug in een zeephouder en laat hem aan de lucht blootstaan tot hij helemaal droog is.
  4. Eenmaal droog, raden wij aan om de shampoo bar tussen de wasbeurten door in een beschermend doosje te bewaren.
  5. Als je wilt, kun je de comfortabele shampoobar case van de Essential Haircare lijn kopen, versierd met originele illustraties! Onze kleine box bevat ook een uitneembaar en wasbaar rooster, om een maximale hygiëne van de shampoo bar te garanderen. Bovendien is het een perfecte reiskoffer.

Vind de shampoo bar die perfect voor jou is!

De Davines shampoo bar is verkrijgbaar in vier versies: VOLU, MOMO, LOVE en DEDE. Kies de versie die het best geschikt is voor je haar of het resultaat dat je wenst te bereiken en vergeet niet dat het altijd de voorkeur verdient om de shampoo te combineren met een complete haarroutine, met conditioner of een ander leave-in product.

VOLU voor fijn en dun haar

MOMO voor droog haar

LOVE voor pluizig haar

DEDE voor delicaat wassen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.