6 ideeën voor een duurzamere haarverzorging

Gepubliceerd op 22 maart 2023 om 12:00

Enkele groene tips om 2023 ook voor jou en Moeder Aarde beter te maken. 

De wereld veranderen lijkt misschien overweldigend, maar bij Davines geloven we dat iedereen kan bijdragen door oude gewoonten los te laten en meer duurzame gewoonten aan te nemen. We streven ernaar om ons best te doen voor de planeet, het creëren van effectieve formules met een hoge natuurlijkheid en biologische afbreekbaarheid percentages, en het volgen van eco-ontwerp principes. Maar er is veel meer wat je kunt doen zodra een Davines product je badkamer binnenkomt. Volg ons op de weg naar een betere toekomst: hier zijn 6 (plus een bonus) eenvoudige tips om de impact van je haarverzorging te verminderen, vanaf januari 2023.

1. Kies voor een koelere en kortere douche

Let bij de verzorging van je haar op je energieverbruik! De meeste CO2eq uitstoot van haarverzorgingsproducten komt van het verwarmen van water. Geef dus de voorkeur aan een koelere watertemperatuur: warm, maar niet kokend heet. En vergeet ook niet dat douchen voor jou een moment van ontspanning is; maar als het te lang duurt, kan het stress veroorzaken op de planeet.

2. Zet het stromende water alleen aan om af te spoelen

Terwijl je de shampoo, de conditioner of de behandeling inmasseert, moet je niet vergeten de kraan dicht te draaien om geen water te verspillen. Zet het stromende water alleen aan om uit te spoelen en sluit het daarna onmiddellijk af.

3. Probeer leave-in producten

Om stromend water te besparen, is het een goede oplossing om producten te gebruiken die niet uitgespoeld hoeven te worden. Bij Davines hebben we er verschillende: van leave-in milks die langdurige zachtheid en conditionering van het haar garanderen, tot behandelingen die de haarvezels helpen herstellen.

4. Laat het haar aan de lucht drogen

Gebruik de haardroger op een zo laag mogelijke temperatuur. Of nog beter: als je in een regio woont waar het klimaat het toelaat, laat je haar dan aan de lucht drogen. Als je bang bent dat je haar er niet goed uitziet als je het niet stylt, zijn er enkele producten van Davines die je kunt gebruiken om de styling te verbeteren, zelfs zonder een föhn of andere hete hulpmiddelen te gebruiken! Ontdek er hieronder enkele.

5. Verminder de styling tijd

Er zijn situaties waarin je, zo begrijpen wij, niet anders kunt dan een goede blow-dry maken! Ga ervoor en geniet ervan! Wees je er alleen van bewust dat hete stylingapparaten energie verbruiken, en als ze te vaak of zonder de juiste bescherming worden gebruikt, kunnen ze de haarvezel beschadigen. Ons advies is om producten te gebruiken die de droogtijd verkorten, de styling vergemakkelijken en/of andere thermische bescherming bieden!

6. Was je haar minder vaak

We weten zeker dat je minstens één keer je haar na een dag of twee toevallig hebt gewassen, niet omdat je hoofdhuid het echt nodig had, maar gewoon omdat het kapsel niet meer perfect zat. Of misschien omdat je wist dat je de volgende dagen geen tijd zou hebben. Heb je er in deze gevallen ooit aan gedacht om een droogshampoo te gebruiken om de frequentie van het wassen te verminderen? Davines biedt twee droogshampoo opties die kunnen helpen in situaties van nood, waarbij het haar niet helemaal perfect is, maar wel een tijdje langer mee kan.

7. Bonus idee! Kies voor hernieuwbare energieleveranciers

Een van de belangrijkste manieren om klimaatverandering tegen te gaan is te kiezen voor hernieuwbare energiebronnen om water te verwarmen, waarvan weinig of geen CO2 wordt uitgestoten.

 

Tegenwoordig bieden de meeste leveranciers duurzame opties: controleer je contract en zorg ervoor dat het alleen zonne-, wind-, biomassa- of waterenergie bevat. Davines stelt een goed voorbeeld want de productiefaciliteit in Parma wordt uitsluitend aangedreven door hernieuwbare energie.

Bron: Davines