Hoe je jouw baard verzorgt, gezond houdt en irritaties voorkomt

Gepubliceerd op 15 maart 2023 om 12:00

Hoe je jouw baard verzorgt, gezond houdt en irritaties voorkomt

Voor mannen is de baard een uniek hulpmiddel om hun persoonlijkheid uit te drukken. Sommigen houden een lange baard, terwijl anderen hem liever kort houden - scherp en netjes. Velen kiezen ervoor om hem helemaal af te scheren. Het belangrijkste voor elk type baard is echter het gebruik van de juiste producten: laten we die eens bekijken.

Voor je baard zorgen betekent voor jezelf zorgen,een moment vinden om te ontsnappen aan de drukke dagelijkse routine. Daarom is het cruciaal om eenbaardregime te volgen dat rekening houdt met de behoeften van de huid, de baard gezond houdt en irritaties tijdens het scheren voorkomt. Hier is onze gids voor de verzorging van je baard, stap voor stap.

#1 – Bereid de huid voor op het scheren

• Tik zachtjes op je gezicht met een vochtige warme handdoek om de poriën te openen en de huid te verzachten. Waarschuwing: zelfs de zachtste stof kan irritaties veroorzaken, dus vermijd onnodig wrijven. 

• Breng een kleine hoeveelheid pre-shave Pasta & Love oil aan op het gezicht en masseer voorzichtig over alle te scheren zones.

#2 – Scheer voorzichtig, met elliptische bewegingen

  1. Spray een kleine hoeveelheid Pasta & Love shaving gel in een kleine scheerkom en meng met de kwast.
  2. Verdeel de gel over alle delen van je gezicht die je moet scheren.Als je de kwast niet gebruikt, kun je de gel rechtstreeks op je gezicht masseren.  
  3. Gebruik het scheermes (de traditionele of het mes) met elliptische bewegingen.
  4. Was tijdens het scheren het mes met warm waterom de haartjes te verwijderen. 

#3 – Hydrateer de huid na het scheren

• Spoel na het scheren af met koud water en dep de huid met de handdoek om de resterende gel voorzichtig te verwijderen.

• Breng de After-shave Pasta & Love moisturiser met een zachte massage aan, zodat hij goed in de huid trekt.

• Als je je niet helemaal scheert, maar je baard liever lang of kort houdt, breng dan opnieuw de Pasta & Love oil aan voor meer scherpte.

Bron: Davines