Shampoo bars: vijf redenen om ze te proberen

Gepubliceerd op 22 januari 2024 om 20:00

Vind alle voordelen van de Essential Haircare professional shampoo in het vaste formaathet is compact als een zeepstaaf, de verpakking is 100% papier, het bevat werkstoffen vanSlow Food Presidiaen gaattot 40 wasbeurten mee!

De Essential Haircare shampoo formules zijn ook verkrijgbaar in een vaste versie. We zijn blij je vier verschillende shampoo bars te kunnen presenteren: VOLU om fijn haar volume te geven, MOMO voor een diepe hydratatie, LOVE voor pluizig haar en DEDEvoor een delicate reiniging.

Of je nu al fan bent van Essential Shampoo in de traditionele versie, of je gebruikt gewoonlijk een ander merk shampoo bar, wij zijn er zeker van datEssential shampoo bars jou zullen overtuigen. Je vindt er alleprofessionele kwaliteiten aandacht voor de natuurdie Davines kenmerken: ontdekvijf goede redenen om ze te proberen!

#1 - Professionele kwaliteit gegarandeerd

Je hebt misschien gehoord dat het met een shampoo bar moeilijker is om het haar te reinigen, of dat het schuim te licht is. We zijn dus blij te kunnen zeggen dat de shampoobars van Davines anders zijn:

 

  • Door de shampoo bar te bevochtigen en tussen je handen te wrijven (klik hier om te ontdekken hoe de vaste shampoo gebruikt kan worden) krijg je  een rijk en romig schuim, zeer aangenaam.

 

  • De verwachting op nat haar kan anders zijn dan wat je gewend bent, maar bij het drogen krijgt je hetzelfde resultaat als bij het gebruik van traditionele shampoo.

 

  • De shampoo bar maakt je haar glanzend, zacht en ook vol, iets wat zeer gewaardeerd wordt, vooral door mensen met fijn haar.

 

#2 - Verpakking 100% papier

De shampoo bars zijn verpakt in een deugdzameverpakking, want deze bestaat uit 100% volledig recycleerbaar papier.
 
Pak de shampoo bar voorzichtig uit om te voorkomen dat de verpakking breekt. Binnenin vind je nuttige informatie over hoe de shampoo bar te gebruiken en te bewaren. Als je een stap vergeet, maak je geen zorgen: hier kun je in mijn blog lezen over hoe je de shampoobar kunt gebruiken en bewaren voor langdurig gebruik en om verspilling te voorkomen.

 

De emissies die voortvloeien uit de levenscyclus, met uitzondering van de gebruiksfase, worden gecompenseerd.

De verpakking is gemaakt van FSC-papier, volledig recyclebaar.

#3 - Eenvoudig te vervoeren en te bewaren 

De shampoo bar kan gemakkelijk worden vervoerd en neemt minder ruimte in beslag dan een traditionele shampoo.  
 
  • Omdat hij geen vloeistof bevat, kan hij ook in de handbagage van hetvliegtuigworden meegenomen. Als je daarentegen van wandelingen in de open lucht en fietstochten houdt, is de shampoo bar ook perfect om de ruimte in jouw rugzakof in de fietsbagage te optimaliseren.

 

  • Binnen de Essential Haircare lijn vind je ook een handigealuminium verpakking, met Davines illustraties. De case is eenveelzijdige reisverpakkingvoor shampoo bars en heeft een klein detail dat het verschil kan maken: eengeperforeerd rooster, verwijderbaar en afwasbaar, dat water doorlaat, de shampoo bar laat drogen en maximale hygiëne garandeert.

 

#4 - Bescherming van de biodiversiteit en het aquatisch milieu

De shampoo bar zet binnen de Essential Haircare lijn de duurzame traditie voort. 

 

  • De formules van elke shampoo bevatten tot 97,4% hoog biologisch afbreekbare ingrediënten: dit betekent dat na het afspoelen de meeste ervan binnen 28 dagen worden afgebroken. Als je meer wilt weten, volgen wij de OESO 301-methode.
  • Elk product bevat ook een Slow Food Presidia-ingrediënt, om de biodiversiteit in Italië te beschermen! Als je de Essential shampoo bar koopt, draag je bij aan de bescherming van het werk van een boerenfamilie, hoeders van bedreigde plantensoorten en ambachtelijke kennis. Om hen te bedanken hebben we besloten hen te interviewen en hun verhaal te vertellen: klik op de video's hieronder.

 

VOLU voor fijn en dun haar

MOMO voor uitgedroogd haar

LOVE voor pluizig haar

DEDE voor delicate reiniging

INGREDIËNT
Caprauna Koolraap

 

VOORDEEL

Rijk aan mineralen en vitaminen, het extract geeft je haar body en volume.

INGREDIËNT

Gele meloen van Paceco 

 

VOORDEEL
Het extract is rijk aan water, vitaminen en minerale zouten en zorgt voor een langdurige hydratatie.

INGREDIËNT

Minute olijven van Ficarra

 

VOORDEEL
Rijk aan vetzuren en vitaminen, heeft het extract een elasticerende en verzachtende werking.

INGREDIËNT

Orbassano rode selderij

 

VOORDEEL
Het extract, rijk aan minerale zouten, heeft een mineraliserende werking op het haar.

#5 - Het gaat tot 40 wasbeurten mee

Over het algemeen kan met een shampoo bar van 100 gram 30 tot 40 keer worden gewassen, meer dan met een fles vloeibare shampoo van 250 ml.

 

Uiteraard is het geschatte aantal wasbeurten voor een shampoo altijd indicatief: het hangt af van de lengte van het haar, de dikte, of een enkele shampoobeurt wordt gedaan voor een lichtere reiniging of een dubbele voor een intensieve wasbeurt.

Shampoo bar

100 gr = tot 40 wasbeurten

Fles shampoo

250 ml = tot 30 wasbeurten

Echter, de shampoo bar is niet perfect

Nu vraag je je misschien af: is een vaste shampoo dan beter dan een vloeibare? In werkelijkheid is er geen antwoord op deze vraag, omdat er geen shampoo bestaat die perfect is voor alle toepassingen en bij alle duurzaamheidsprofielen.

 

De vaste shampoo hoeft de vloeibare niet te vervangen, ze kunnen elkaar aanvullen. Precies zoals dat gebeurt door de biodiversiteit in de natuur, moeten we, als we producten willen verkrijgen die steeds doeltreffender en duurzamer zijn, onze aanpak diversifiëren, experimenteren en nieuwsgierig zijn.

Verpakkingen

De vaste shampoo heeft een FSC papieren verpakking, de vloeibare heeft een bio-based plastic verpakking.

Beide materialen komen uit hernieuwbare bronnen en zijn volledig recycleerbaar: aan het einde van hun levensduur kunnen ze worden teruggewonnen en omgezet in een nieuwe grondstof.

Formule

Zowel de vaste als de vloeibare shampoo bevatten Slow Food-actieve stoffen en zijn in hoge mate biologisch afbreekbaar.

In de vloeibare shampoo is het natuurlijke gehalte groter, omdat de methode om voor een vaste formule ingrediënten vereist waarvan de moleculaire structuur gedeeltelijk synthetisch is.

Gebruik

De shampoo bar is perfect voor thuisgebruik.

Voor kapsalons heeft Davines professionele shampoos van 1 liter beschikbaar gesteld, waarmee de verpakking tot een minimum kan worden beperkt en de volumes in de salon gemakkelijk kunnen worden verwerkt.

Prestaties

Op dit moment hebben nog niet alle Essential-families een bijbehorende vaste shampoo. We werken hier hard aan: we zullen geen versie van een vaste shampoo voorstellen als we er niet zeker van zijn dat we optimale prestaties bieden!

Dus, vloeibaar of vast?

We vertrouwen erop dat we hiermee al je nieuwsgierigheid hebben beantwoord. Als dat niet het geval was, blijft er niets anders over dan het zelf te proberen, zowel de vloeibare als de vaste formule, en je favoriet te kiezen! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.