Je haar en hoofdhuid detoxen en verwennen

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 12:00

Reinig je haar en hoofdhuid van vervuiling, overmatige olie, roos en build-up.

Haar detox is belangrijk voor de gezondheid van de hoofdhuid. Je haar lijdt namelijk onder de product residuen en natuurlijk voorkomende oliën die zich na verloop van tijd ophopen. Daardoor verliest het haar zijn veerkracht, schittering en glans. Als je last hebt van een jeukende of schilferige hoofdhuid, ben je toe aan een detox van je haar.

Naast regelmatig wassen zijn in-salon behandelingen nodig voor een diepe reiniging van het haar. Dit drie-stappen-proces reinigt het haar van vervuilende stoffen en voegt voedingsstoffen toe, verlicht irritatie en zorgt voor levendige, gehydrateerde, verjongde lokken.

 • Wat is haar detoxen?
 • Step-by-step Detoxing Ritueel
 • Wat zijn tekenen dat je een Haar & Hoofdhuid Detox behandeling nodig hebt?
 • Haarverzorging Detox Producten
 • Wat zijn de voordelen van een Haar & Hoofdhuid Detox?
 • Detox momenten voor je geest

Wat is haar detoxen?

Producten en vervuiling blijven hangen in je haarzakjes, zelfs na grondig wassen. Beschouw een haar detox als een gemberkuur voor je lokken. Het spoelt de build-up weg - vervuiling, productopbouw, overtollige olie, enzovoort - en creëert een schone lei voor het haar om maximaal profijt te halen uit je haarproducten. Voor de beste resultaten moet een haar detox in meerdere stappen worden uitgevoerd.

Step-by-Step Detoxing Ritueel

Klaar om je haar te ontdoen van de onzuiverheden die het verzwaren, uitdrogen en het dof, dun en mogelijk zelfs stinkend maken? Het is tijd. Vraag jouw Davines kapper naar dit drie-stappen Detoxing Ritueel.

#1 - Reiniging

Het ritueel begint met de meest essentiële stap in elke haar detox: reinigen. Een zachte scrub zoals de Naturaltech Detoxifying Scrub Shampoo is de truc om de ophoping van residuen op te lossen en de hoofdhuid te herstellen in een staat van atonische, pH-gereguleerde gezondheid. De scrub werkt het best met een schepje Naturaltech Elevating Clay Supercleanser erbij voor extra olieabsorptie. Je hairstylist masseert de scrub op vochtig haar, kamt het van wortel tot punt om elke lok te bedekken en masseert de scrub zachtjes in je hoofdhuid voordat je het uitspoelt.

Tijd: 10 minuten

#2 - Conditioning

Een dieptereiniging zonder verzorging kan het haar droog, zwak en broos maken - nog vatbaarder voor verdere schade. Om je haar volledig te revitaliseren is deze stap cruciaal. En het voelt ook goed op de hoofdhuid. De Naturaltech Renewing Conditioning Treatment wordt op de hoofdhuid ingemasseerd en op pas gewassen, handdoekdroog haar. Vervolgens laat je het superfoodcomplex van de conditioner een paar minuten intrekken voordat je het uitspoelt.

Tijd: 10 minuten

#3 - Activering

De derde stap in het detox ritueel van Davines is de stap die het vaakst over het hoofd wordt gezien. Een vitaliteitsmassage met een leave-in behandeling houdt het haar en de hoofdhuid gehydrateerd en gezond genoeg om schadelijke stoffen af te weren nadat je de salon hebt verlaten. De Naturaltech Elevating Scalp Recovery Treatment werkt hiervoor het beste. Toegepast op handdoekdroog haar, versterkt de behandeling niet alleen de strengen, maar kalmeert het ook de hoofdhuid met ontstekingsremmende ingrediënten. Dus zeg maar dag tegen jeuk en roodheid.

Tijd: 10 minuten

Wat zijn tekenen dat je een Haar & Hoofdhuid Detox behandeling nodig hebt?

 • Je gebruikt veel stylingproducten - Stylingproducten hopen zich op op de hoofdhuid en creëren een laagje 'build-up' dat diep gereinigd moet worden om het evenwicht in je haar te herstellen.

 • Je woont in een omgeving die vervuild is - Vooral de stadslucht is vervuild met rook, smog en stofdeeltjes die je hoofdhuid nog meer absorbeert dan de huid op de rest van je lichaam.

 • Je hebt het gevoel dat je hoofdhuid jeukt of schilfert - Een ophoping van te veel stoffen (zelfs dode huidcellen, een volkomen natuurlijk en onvermijdelijk verschijnsel) kan de hoofdhuid doen jeuken; en erger nog, toegeven aan de jeuk kan ertoe leiden dat resten in schilfers uitvallen, zoals roos.

 • Je haar wordt snel vuil - Het is eenvoudig: Een teveel aan olie maakt het haar vet.

 • Je merkt dat het haar dunner wordt of uitvalt- Het vet kan de haarzakjes verstoppen. Beschadiging van de haarzakjes kan leiden tot breekbaar haar of huidaandoeningen zoals folliculitis.

 • Je haar ruikt niet fris- Te veel residu kan de pH van je hoofdhuid veranderen en zorgen voor een overproductie van talg, waardoor het een potentiële broedplaats wordt voor bacteriën en gist, die een onaangename geur kunnen veroorzaken.

Haarverzorging Detox Producten

Zodra je jouw detox ritueel in de salon hebt voltooid, is het essentieel om ook thuis een goede routine te handhaven. Vraag je kapper om advies over welke producten het meest geschikt zijn voor jouw haarstatus of probeer de driestappenmethode thuis, met Naturaltech producten.

Wat zijn de voordelen van een Haar & Hoofdhuid Detox?

 • Beter ademend vermogen - Door het verwijderen van de verstikkende laag van build-up en residu kan je hoofdhuid eindelijk ademen, wat je een gevoel van verlichting geeft.

 • Meer voordelen van verzorgingsproducten - Als je haren en hoofdhuid niet langer verstopt zijn, hebben ze meer capaciteit om haarverzorgingsproducten te absorberen die hydrateren en voeden, wat de algemene gezondheid van het haar op lange termijn bevordert.

 • Haar(her)groei - Het ontstoppen van de follikels geeft je haar en hoofdhuid de omgeving die het nodig heeft om gezonder en dikker te groeien.

 • Verlichting van irritatie - Schilfers en jeuk zullen waarschijnlijk verdwijnen zodra de opbouw is opgeruimd.

 • Frisser ruikend haar - Geen olie ophoping betekent geen onaangename restgeur en bovendien meer kans dat het haar aangename geuren in haarproducten vasthoudt.

Detox momenten voor je geest

Natuurlijk is je haar niet het enige dat gevoelig is voor stress door build-up en nalatigheid. Ook jij kunt je glans beginnen te verliezen, zonder wellness routine rituelen. Neem de tijd om je geest te ontgiften met deze oude vertrouwde mentale gezondheidsgewoonten.

 

 

 

BEOEFEN MINDFULNESS

Maak tijd vrij om te mediteren en de emotionele balans te herstellen; geef aandacht aan je gedachten en gevoelens die gedurende de dag opkomen en geef ze de ruimte om te zijn en te passeren zonder oordeel.

 

VERTRAAG JE ADEMHALING

Activeer je parasympatische zenuwstelsel, het systeem dat het overneemt wanneer het lichaam in rust is, met een diepe ademhalingsoefening zoals de vier-twee-vier methode (vier keer inademen, twee keer vasthouden, vier keer uitademen).

 

PROBEER YOGA

Van yoga is bewezen dat het stresshormonen verlaagt en feel-good stoffen in de hersenen, zoals serotonine en endorfine, stimuleert.

 

NEEM EEN THEEPAUZE

Pauzeren voor een kopje thee geeft je hersenen een pauze van werk, stress of wat dan ook dat je dwars zit, en het geeft je een excuus om te socialiseren (nog zo'n aangetoonde stemmingsversterker!).

Zoek een ritueel dat voor jou werkt, misschien een dagboek of een nachtelijke gezichtsmassage, dat je geest ontspant en je weerstand tegen alledaagse tegenslagen verbetert.

Haar Detox FAQ

WANNEER MOET IK MIJN HAAR ONTGIFTEN?

Als je in een vervuild gebied woont of regelmatig stylingproducten gebruikt en merkt dat je haar overmatig vet en grauw is, is het tijd om te detoxen. Zoals altijd, vraag professioneel advies aan je Davines hairstylist.

 

WAT IS PRODUCT BUIL-DUP?

Product build-up ontstaat wanneer ingrediënten - oliën, chemicaliën, enz. - zich ophopen en een irriterende laag residu op de hoofdhuid vormen.

 

HOE VAAK MOET IK EEN DETOX BEHANDELING IN DE SALON DOEN?

De frequentie van de detox is afhankelijk van persoonlijke gewoonten, zoals productgebruik, en omgevingsfactoren, dus neem contact op met mij om erachter te komen hoe vaak je haar gebaat is bij een behandeling in de salon.

 

KAN IK EEN DETOX SHAMPOO GEBRUIKEN ELKE KEER DAT IK MIJN HAAR WAS?

Te veel ontgiften kan je haar en hoofdhuid ontdoen van essentiële beschermende oliën, dus beperk je gebruik van ontgiftende shampoo tot één keer per maand.

 

HOE KAN IK VOORKOMEN DAT MIJN HOOFDHUID JEUKT?

Een jeukende hoofdhuid is een ontstoken hoofdhuid, en Davines' Naturaltech Elevating Scalp Recovery Treatment zit vol met ontstekingsremmende ingrediënten die de hoofdhuid kalmeren, hydrateren en weer in balans brengen.

 

Bron: Davines