5 tips ter voorbereiding van het voorjaars haar

Gepubliceerd op 22 februari 2023 om 12:00

Verbeter je routine met gezonde leefgewoontes en ontdek de juiste producten om je haar kracht, hydratatie en glans te geven. 

Zodra de lente nadert en de winter zijn wrede greep op je haar loslaat, kun je beginnen met het oppeppen van kwetsbare lokken, door ze te hydrateren en hun natuurlijke glans terug te geven. Je kan beginnen met de Davines prep-methode, bestaande uit twee stappen, maar het zou overbodig zijn zonder regelmatig onderhoud van je haar! Neem deze stappen op in je routine voor blijvend gezond haar en een gezonde hoofdhuid. 

  1. Gebruik regelmatig een masker
  2. Laat je haren knippen
  3. Verminder gebruik van warme stylingtools
  4. Drink meer water
  5. Schakel hulp in

1. Gebruik regelmatig een masker

Maskers helpen het haar en de hoofdhuid extra voeding te geven die ze bij de dagelijkse verzorging niet krijgen. Wij adviseren het haar wekelijks met een masker te behandelen voor extra revitaliserende ondersteuning en wij bieden maskers voor elk haartype.

VOOR BESCHADIGD HAAR

VOOR DOF HAAR

VOOR UITGEDROOGD HAAR

2. Laat je haren knippen

Breuk leidt tot meer breuk. Gespleten haarpunten blijven splijten. Laat je gespleten punten zo snel mogelijk knippen om schade over de lengte van je haar voor te zijn.

3. Verminder gebruik van warme stylingtools

Hitte verergert het uitdrogen van je haar, dus beperk de blootstelling van je haar aan warme stylingtools en heet water - inclusief stomende douches. En wanneer je je haar föhnt, vergeet dan niet om het te beschermen met een leave-on product zoals hieronder.

VOOR ALLE HAARTYPES

VOOR BLOND HAAR

VOOR PLUIZIG HAAR

4. Drink meer water

De aanbevolen dagelijkse waterinname is ongeveer 2,7 tot 3,7 liter. Vocht komt niet alleen van de bevochtigingsmiddelen in je haarverzorging. Je moet het haar en de hoofdhuid ook van binnenuit hydrateren.

5. Schakel hulp in

Niemand kan winterhaar in lentestijl omtoveren zoals een gekwalificeerde professional dat kan. Lees de blog over ons detox ritueel in de salon, of boek een afspraak met  om meer te weten te komen over hoofdhuid- en haarbehandelingen. 

Bron: Davines